Varför är det inte möjligt att placera en del i AP7 Såfa?

I går hörde Anders av sig och undrade varför det inte är möjligt att placera en del av premiepensionskapitalet i AP7 Såfa?

Svaret är att AP7 Såfa är konstruerad för dem som inte vill välja fonder och sätta ihop en egen portfölj. Det är allt eller inget som gäller. AP7 Såfa är en fondportfölj med livscykelprofil som skapas med hjälp av en aktiefond och en räntefond, där det sker en årlig omfördelning mellan räntor och aktier från 56 års ålder.

Det är däremot möjligt att placera delar av kapitalet direkt i byggstensfonderna, AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond, om man vill kombinera dem med någon av de privata fonderna på fondtorget. Det går till exempel att ha en tredjedel AP7 Aktiefond, en tredjedel AP7 Räntefond och en tredjedel i en vanlig Sverigefond, om man så önskar.

 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: