Premiepensionsappen

Pensionsmyndigheten har tagit fram en app där du enkelt kan följa dina premiepensionsfonders utveckling. Appen är framtagen för att fler enkelt ska kunna sköta sin premiepension själva i stället för att köpa tjänsten.

Med Premiepensionsappen kan du:

 • Få en sammanställning och koll på dina premiepensionsfonder
 • Följa fondernas utveckling
 • Byta fonder
 • Kolla in vilken avgift du betalar
 • Få information om alla fondtorgets fonder

Här kan du ladda ner appen till din iPhone. Vill du bara följa ditt premiepensionssparande loggar du in med din pin-kod. Här kan du beställa en ny pin-kod om du inte har koll på den gamla.

Om du vill byta fonder behöver du av säkerhetsmässiga skäl logga in med mobilt BankID. Så här gör du för att skaffa dig ett mobilt BankID.

Är du Androidanvändare kan du logga in med din pin-kod för att få en överblick eller med mobilt BankID via Pensionsmyndighetens webbplats för att byta fonder.

Lycka till!

Comments

 1. Google Play känner jag till, men iTunes, vad är det? Skämt å sido. Det är smått oförskämt att bara lämna en länk och inte ens tala om att den går till en iPhone-app och inte berätta vad som gäller Androidanvändare. Android utmärker sig av att erbjuda telefoner i budgetsegmentet, vilket Apple som bekant inte gör. Det kan därför vara lätt att för era användare tolkat det som att premiepensionen inte är till för dem med billigare telefoner. Det vill ni kanske inte?

  Androidtelefoner har dessutom betydligt större marknadsandel än iPhone i Sverige:
  http://www.ajour.se/android-vanligaste-smartphone-i-sverige-men-vi-surfar-med-iphone/

  Jag förstår därför inte era prioriteringar, om det nu är så att appen lanseras först för iPhone och senare för Android.

  • Louise Svensson says:

   Tack för din kommentar! Nu är inlägget kompletterat med vad som gäller för Androidanvändare.

   Vänliga hälsningar,
   Louise

 2. Tack för kompletteringen! Har webbplatsen i mobilen samma funktionalitet som appen? Det vore i och för sig underligt eftersom jag har för mig att även iPhone har en webbläsare. Eller fungerar inte mobilt bank-id i iPhone utan särskild app från Pensionsmyndigheten? Jag undrar också om ni avser att tillhandahålla appen för Android och i så fall när. Jag vill också gärna veta hur ni har motiverat dessa olika avvägningar i service till era iPhone- respektive och Androidanvändare. Tack på förhand för svar!

 3. Louise Svensson says:

  Gällande funktionalitet och vidare utveckling ber jag dig att kontakt Pensionsmyndigheten i och med att det är myndigheten som tagit fram appen och därmed bäst kan svara på dina frågor.

  Vänliga hälsningar,
  Louise

  • Tack för svaret, Louise! Synd att Pensionsmyndigheten inte läser er blogg. Då hade de kunnat svara här direkt och frågan hade varit utredd redan efter min första fråga i stället för att vi bollar fram och tillbaka. Du kanske kan tipsa deras kommunikationsavdelning om att ni har en blogg som kan vara av intresse för dem? (Med tanke på att t.ex. Avanza Bank t.o.m. svarar på frågor på Flashback så kanske Pensionsmyndigheten vågar ta steget till era kommentarsfält.)

   I väntan på att myndighetskvarnarna mal så testar jag att få svar via Twitter.

Trackbacks

 1. […] vi bloggade om appen var det några besvikna sparare som gjorde sina röster hörda och tyckte att det var illa att […]

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: