Semeltrender

Vad är det som händer på semelfronten?

En ny trend med snabbmatssemlor sprider sig i branschen. Först ut var östkusten med Wrap-semlan, som består av ett tunt vetebröd vikt runt mandelmassa och grädde. Västkusten kontrade snabbt med korv med bröd-semlan. Här är det korvbröd med mandelmassa och grädde, där vaniljkräm får agera senap och pikéringsgelé agerar ställföreträdande ketchup.

Wrapsemla   Korv med bröd-semla

Nej, säger jag! En semla ska avnjutas i lugn och ro, inte on the go. Jag ser fram emot slow food-semlan. Där mandelmassan mals medan du väntar på att det traditionella semelbrödet gräddas för att sedan serveras med nyvispad grädde och varm mjölk.

Hetvägg

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: