Vad har han rökt?

Klockan 17.00 i dag hålls en minnesstund utanför den svenska ambassaden i Köpenhamn över offren för den terrorattack Donald Trump nämnde i ett tal förra helgen. Arrangör är den danska konstnären Artpusher.

Alla svenskar vet naturligtvis att den mest uppseendeväckande händelsen förra helgen var att 87-årige Owe Thörnqvist gick vidare till finalen i Melodifestivalen. Terrorattackerna lyste med sin frånvaro.

Det har däremot inte hindrat att Trumps påstående har fått konsekvenser. Förutom kritiska reaktioner som exemplet ovan i Köpenhamn, och även några positiva (!), har det lett till en uppsjö av skämt och kommentarer i sociala medier under hashtagen #LastNightInSweden. Carl Bildt var som vanligt snabb på tangentbordet och frågade vad Trump har rökt.

Här är Jimmy Fallons inslag från Tonight Show där han även förutspår nästa land som drabbas.

Här på Förvalt önskar vi er och oss ytterligare en trevlig, svensk händelselös helg. 

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: